Re-engineeren bij Continental

Klik op de foto om het album te bekijken (6 foto’s).

Gisteren bezocht 5E (Industriële Wetenschappen) Continental in Mechelen. Stijn, Toon, Tim, Maarten en Michiel bezorgden ons dit verslagje..

Als GIP-onderwerp voor volgend schooljaar kregen we van de heer Vangenechten het voorstel om een afgedankte machine te re-engineeren.  
De machine die we zullen herontwerpen bestaat uit 2 liftjes, 2 pick and place opstellingen en 2 transportbandjes. Dit allemaal is afkomstig uit een assemblagelijn van ABS-sensoren van het bedrijf Continental, in Mechelen.

Als eerste stap van het project gingen we maandag 20 februari naar het bedrijf in Mechelen. Voordat we het bedrijf mochten betreden, werden we eerst op de hoogte gebracht van de veiligheidsvoorschriften die in het bedrijf van toepassing zijn. Hierna volgde een korte test in verband met de veiligheid.

Onze correspondent in het bedrijf bracht ons naar de assemblagelijn, waar we de onderdelen die voor onze school gereserveerd waren uit demonteerden. De leerlingen van 7B demonteerden de machines en onze taak bestond eruit om alle componenten te labelen. Dit verliep allemaal vrij vlot.

Nadat alles gedemonteerd was, werden de machine-elementen met een vachtwagen getransporteerd naar de school. Eens aangekomen op school, laadden we de vrachtwagen uit. Dit ging iets minder vlot door de smalle doorgangen en sommige grote componenten.

Dit was dus de eerste stap van ons GIP-project.

Onze volgende taak is nu om de machine observeren. We zullen de werking en het nut van de componenten onderzoeken. Daarna kunnen we de machine inventariseren en documenteren.
Dan kan het herontwerpen beginnen. We zullen dus met de liftjes, transportbanden en pick and place een nieuwe machine-opstelling bouwen.

This entry was posted in Binnenland, Engineering, Events, Excursie, STEM, Technologie and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *