Gezonde dag 14 februari 2017

Klik op de foto om het album te bekijken (72 foto’s).

De leerlingen van het vierde jaar mochten dinsdagmorgen eventjes langer slapen want ze konden op school ontbijten. Het uitgebreide ontbijt bevatte alleen gezonde ingrediënten: bruin brood, kippen- en kalkoenwit, fruit, yoghurt, … Bovendien bleek gezond ook lekker te zijn!

Dan volgde een reeks workshops over gezondheid: kan je gelukkig zijn met of zonder alcohol? met of zonder roken? Thomas Cornelis (4R2) schreef hierover: “Het was een tof concept. Ik heb maar een opmerking: geef de uitleg 2 uur in plaats van 1 nu moesten er 2 van de 3 stoppen in het midden van hun uitleg (dit waren niet roken en plezier met drank bij ons)”. Iedereen kon het programma volgen via de knappe flyer ontworpen door  xxx van 4 Handel.  Emiel Raes (4F) vertelde aan z’n oma uitgebreid over “een mevrouw die ons heeft leren lachen, want lachen is gezond”. Gezond omgaan met geluid en lawaai werd dan weer gebracht door meneer Van Calster, een enthousiaste DIA-leerkracht. Veiligheid koppel je op het eerste gezicht niet aan gezondheid, maar als je gekwetst bent omdat je de veiligheidsregels uit het oog verliest, besef je wel hoe kwetsbaar je gezondheid is. Tot slot werd gezondheid ook gemeten via bloeddrukmeters, BMI-indicatoren, hartritmemeters, enz. en hersteld dankzij reanimatie: een workshop waar het geanimeerd aan toe ging.

Het besluit van Gianni Jacobs (4P): “Ik vond het een geslaagde voormiddag en ik zou zeggen houden zo !

De gezonde dag is een activiteit in het kader van de VOET (vakoverschrijdende eindterm) ‘lichamelijke en mentale gezondheid’.

This entry was posted in Binnenland, Events, Gezondheid and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *