Ondernemer voor de klas 2017

Klik op de foto om het album te bekijken.

Op dinsdag 17 januari 2017 was Gerard Van Os, CEO van Van Os-Sonnevelt te gast in het Damiaaninstituut. In het kader van het VLAJO-project “Ondernemer voor de klas” gaf hij een gastcollege voor de leerlingen van 5 en 6 Office management en communicatie (Secretariaat-talen). Ieder jaar organiseert de vzw “Vlaamse Jonge Ondernemingen” een project waarin ze een brug willen bouwen tussen het onderwijs en de bedrijfswereld.

Gerard Van Os begon zijn lezing met de voorstelling van zijn bedrijf. Van Os-Sonnevelt startte in 1952 met het verhuren van wasmachines, om in 1958 over te schakelen naar tapijttegels naar aanleiding van Expo ’58. Het bedrijf groeide en verhuisde vaak naar een groter pand. Momenteel zijn ze gevestigd in Londerzeel en bestaat hun hoofdactiviteit uit het verhuren van beurs- en eventmateriaal. Nadien schetste hij een beeld over “de beurs”: wie is standhouder, wie is de bezoeker en hoe benader je die, hoe maak je je stand aantrekkelijk, … De lezing werd afgesloten met een vragenronde. Leerlingen waren bijvoorbeeld nieuwsgierig naar wat hij als ervaren ondernemer nog wilde bereiken.

De organisatie van dit gastcollege was in handen van de zesdejaars.

Zinke en Amber maakten een uitnodiging voor de vijfdejaars en ontwierpen badges. Gerard Van Os werd aan het onthaal opgewacht en verwelkomd door Rijul en Siemen. Ze ontwierpen ook een bedankkaartje en overhandigden een attentie. Jochem en Stef gaven, bij aanvang, een korte presentatie waarin ze onze school, de studierichting en het vak waarbinnen het gastcollege kaderde voorstelden aan de heer Van Os.

Alweer een geslaagde editie!

KV

This entry was posted in Economie, Events and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *