PAV en Gambia

Klik op de foto om het album te bekijken (15 foto’s).

Al jaren gaan onze leerlingen van 6 Hout naar Gambia. Dit jaar gaan ook leerlingen van 6 Auto mee. Enkele bevlogen praktijkleerkrachten sloegen de handen in elkaar en willen hun enthousiasme overbrengen bij de leerkrachten PAV. Een groepje 3de jaarstudenten van de lerarenopleiding PXL Hasselt werken als tussenpersonen. Wekenlang bereidden zij een lesdag voor waarin het project Gambia in een reeks workshops gestopt werd dat in de lessen PAV kan worden uitgewerkt.
Vandaag was het zover. De verbroedering bracht 4 onderwijsinstellingen samen: Damiaaninstituut en Sancta Maria (die samen naar Gambia gaan), PXL Hasselt en zelfs een buitenlandse studente van de VUB. Allemaal waren ze even enthousiast.
Zowel de deelnemers als de niet-deelnemers aan het Gambiaproject werden aan het werk gezet: een promotiefilmpje maken voor Gambia, spelvormen uitleggen in ’t Engels en popjes/zakjes/knuffels maken in jeansstof. Voor deze laatste workshop kozen alleen de jongens! Zij tekenden vandaag het model uit (via computer); de meisjes van SMA zullen alles stikken. Tijdens de reis zelf zullen er portfolio’s moeten aangelegd worden waarin foto’s van ginder en hier de verschillen in cultuur zullen duidelijk maken.
De DIA-leerkrachten PAV mochten fier zijn dat hun leerlingen geïnteresseerd meewerkten aan alle opdrachten. En ook PXL mag fier zijn op enkele geïnspireerde toekomstige leerkrachten.

This entry was posted in Events, Gambia and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to PAV en Gambia

  1. Louis says:

    Prachtig initiatief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *