Workshop marktonderzoek

Op 25 november gingen 5D en 6D naar Brussel om kennis te maken met het hoger onderwijs en om meteen ook een workshop over marktonderzoek te volgen.
Caro (5D) en Kasper (6D) stuurden ons hun impressies.

Vrijdag 25 november verzamelden de leerlingen van 5 en 6 Economie-talen omstreeks 9 uur aan het station van Aarschot. De trein bracht ons naar het centraal station van Brussel van waar we ongeveer een kwartiertje moesten stappen naar de gebouwen van de HUB. Hier werden we onthaald en om half 11 begon de workshop over marktonderzoek. We zaten, samen met een andere school uit Brugge, met ongeveer 40 jongeren in 1 lokaal en we namen allemaal notities. We volgden eigenlijk een les die in de universiteit gegeven wordt. Het was een uitdieping op onze leerstof over marktonderzoek. We hadden ook een pauze waarin we drank en koekjes kregen, maar daarna was het weer les. De sessie was totaal niet langdradig of saai; de prof gaf ons heel wat leuke weetjes mee. We vonden het allemaal interessant om te weten hoe het er in de universiteit aan toe gaat. Daarna kregen we vrij in Brussel en dit maakte de uitstap nog leuker. We vonden het allemaal interessant en één van de leukere uitstappen! De klasband is er nog beter van geworden. (Caro)

Op vrijdag 25 november bezochten de economische klassen van de 3de graad ASO de HUB in Brussel. We kwamen ’s morgens samen met de klassen 5- en 6D omstreeks 9 uur aan het station te Aarschot. Hier namen we even later de trein richting Leuven op vervolgens over te stappen op de trein met als eindbestemming het centraal station van Brussel. Toen we aankwamen gingen we te voet naar een van de vestingen van de Hogeschool-Universiteit Brussel waar we vervolgens samen met een andere school uit West-Vlaanderen samen een les blok van 2 uur volgden over het onderwerp marktonderzoek. Aan het begin van deze les kregen we tevens ook een notitieblok en een pen op notities te maken over de les om goed te onthouden wat we geleerd hebben.

Na het eerste uur kregen we een korte pauze om even naar het toilet te gaan of om een drankje te nemen aangeboden door de universiteit. Na 10 minuutjes vlogen we er meteen weer in en gingen we verder met de les. Na deze 2 uur was onze les voorbij en mochten we zelfstandig de stad gaan verkennen. We kregen 2 uur vrij om iets te gaan eten, de stad te verkennen of een bezoekje aan de kerstmarkt te brengen. Onze klas heeft hier handig gebruik van gemaakt om een tussenstopje te maken bij de McDonalds om hier een lekkere hamburger en een drankje te gaan eten. Vervolgens zijn we nog enkele winkels binnengegaan en de kerstmarkt bezocht om uiteindelijk terug te keren naar het station om terug richting Aarschot te rijden met de trein.

Omstreeks 15:25 kwamen we aan in het station van Aarschot om zo huiswaarts te keren na een zeer leuke maar vooral leerrijke dag in onze hoofdstad. (Kasper)

This entry was posted in Binnenland, Economie, Events, Excursie and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *