Juvenes Translatores 2016

Klik op de foto om het album te bekijken (7 foto’s).

Elk jaar opnieuw organiseert de Europese Commissie de vertaalwedstrijd Juvenes Translatores. Ze staat open voor laatstejaarsleerlingen uit de ganse EU.
Van Lapland tot Malta kan er deelgenomen worden. Het aantal deelnemende scholen van een land wordt bepaald door het aantal zetels dat dat land in het Europese parlement heeft.
DIA stelde zich kandidaat en had geluk. We behoorden bij de 21 Belgische scholen die elektronisch willekeurig geselecteerd werden. Bijgevolg konden Cathérine, Vincent en Robbert-Jan van 6C en Febe en Rune van 6D op donderdag 24 november de eer van DIA verdedigen. Zij kozen er allen voor om een tekst van het Engels naar het Nederlands te vertalen. Woordenboeken allerhande waren toegelaten, op voorwaarde dat het papieren versies waren; digitale bronnen mochten niet worden geraadpleegd.
Tussen 10 en 12 uur zetten onze leerlingen hun beste beentje voor om de tekst “Translating chance into career” in behoorlijk Nederlands te vertalen.
Die vertalingen zijn nu ingescand en geüpload op de site van de Europese Commissie en worden beoordeeld door professionele vertalers van dienst aldaar. Uiteindelijk zullen zij in elke EU-lidstaat één winnaar aanduiden.
Nu maar afwachten… We duimen in ieder geval voor onze deelnemers!
LV

This entry was posted in Engels, Events, Nederlands, Taal and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *