Fietsen met 5JK in Olot

Dinsdag was een fietsdag. Ondanks de regen stonden 44 leerlingen klaar om door het vulkanische gebied van La Garroxta Natural Park een mountainbikeparcours van 20 km af te leggen. De regen hield gelukkig al snel op en we konden ons gemakkelijk verwarmen. In totaal overbrugden we een hoogteverschil van iets meer dan 200 meter. De sportiefsten onder ons volgden het voorbeeld van de leerkracht L.O., op de fiets dus, de minder getrainden onder ons legden de steilste hellingen net zoals de leerkracht Engels te voet af, met de fiets aan de hand. Tussendoor hadden we een aantal mooie stopplaatsen waar de gids wat meer uitleg gaf. Halverwege de rit bereikten we het hoogste punt, het natuurreservaat van de Croscatvulkaan en nadien ging het vlot, alleen maar bergaf tot we terug in de vlakte van Olot kwamen. Inspannend? Blijkbaar niet al te erg want daarna hadden de leerlingen nog energie genoeg om wat te voetballen op de speelplaats.
Woensdag bezochten we het museum van de vulkanen en het museum van de heiligenbeelden in Olot en in de namiddag speelden onze leerlingen samen met de Catalanen alternatieve hockey, basket en volleybal.
VBL enn VLK

This entry was posted in Buitenland, Engels, Events, Excursie, Uitwisseling and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *