Nieuws van 5P en 5Q uit Olot

Klik op de foto om het album te bekijken.

Dinsdag

Na een stevige barbecue gisterenavond bij 1 van de gastgezinnen, vertrok 5PQ fris en monter, richting Ripoll, de bakermat van Catalonië. We kregen een zeer gedetailleerde rondleiding in het klooster, gebouwd in 879. We bezochten het graf van Wifried de Harige, de necropolis en de binnentuin met prachtige zuilengang. De voorgevel, die ze aan het restaureren waren, werd fragment per fragment uit de doeken gedaan en de beschrijving werd uiterst aandachtig door onze leerlingen gevolgd. Na een half uurtje pauze vervolgden we onze ontdekkingstocht in dit historische stadje, waar onze 5PQ’ers niet aan de verleiding konden weerstaan om de plaatselijke elektrozaak binnen te springen. Op de terugweg hielden we nog even halt bij een Romaanse brug in San Juan de les Abadesses.

Woensdag

5PQ verscheen vandaag in sportieve outfit, mountainbike en helm inclusief, aan de school. De Spaanse leerkracht LO en de beheerder van het natuurpark La Garrotxa hadden een tocht van ongeveer 20 km uitgestippeld. Flinke hellingen, smalle bospaadjes met rotsachtige ondergrond en snelle afdalingen vormden een serieuze uitdaging, maar alles verliep op wieltjes 😉 . Onderweg vertelde onze gids over de uitbarstingen van de vulkanen, over de vegetatie en de vorming van het landschap. Moe maar zeer voldaan van de natuurpracht arriveerden we veilig op school.

RC

This entry was posted in Buitenland, Cultuur, Engels, Events, Excursie, Sport, Taal, Uitwisseling and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *