Op kerkbezoek

Klik op de afbeelding om het album te bekijken.

Jeroen uit 5G meldde ons het onderstaande.

Na de zware stapdag van gisteren hebben we vandaag een aantal kerken bezocht.

De eerste kerk die we bezochten was ‘Santa Maria de Taüll‘. Deze kerk staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Ze werd ingewijd op 11 december 1123. Deze kerk werd gebouwd in de Romaanse stijl. De voorkant van de kerken die in de Romaanse stijl zijn gebouwd staan naar het oosten gericht. De originele muurschilderingen hangen in een museum in Barcelona. De muurschilderingen worden nagemaakt in de kerk.

Vervolgens hebben we de ‘Sant Climent de Taüll‘ bezocht. De kerk staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Deze kerk is ook gebouwd in de Romaanse bouwstijl. Deze kerk is geopend op 10 december 1123. De stijl van de muurschilderingen is Fresco. De originelen hangen ook in het museum in Barcelona.

Als derde kerk bezochten we de ‘Sant Joan de Boi‘. Deze kerk staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. De bouw en de schilderijen dateren van 1064.

Als laatste bezochten we ‘Santa Eulàlia d’Erill la Vall‘.
Na deze vier kerken had iedereen wel genoeg kerken gezien voor vandaag dus namen we de bus terug naar ‘El Pont de Suert’.

This entry was posted in Buitenland, Cultuur, Engels, Events, Excursie, Taal, Uitwisseling and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *