Werken in Gambia


Klik hier voor een diashow (15 foto’s)

Rudy Voortmans, de ‘trekker’ van SAWALLAH, de vriendenkring gegroeid uit de gelijknamige djembégroep, stuurde ons onderstaand berichtje met foto’s. Onze leerlingen houtbewerking zijn er samen met de leerlingen mode van Sancta Maria aan de slag in “ons” schooltje. Tijdens de paasvakantie waren enkele DIA-leerkrachten op bezoek in Gambia; zij merken nu al het verschil! Wij mogen fier zijn op onze leerlingen.

Vrienden,

Onze youngsters (en de leerkrachten) hebben de ganse dag in SawallaH Nursery School gewerkt om de boel op te kuisen en toonbaar te maken. Op de goei ‘Vlaamsche’ manier: met bruin zeep en javel! Alles moest er aan geloven de muren, de klaslokalen, stoelen en bankjes… De Benny heeft, samen met mr. Jallow van Little Trees, nieuw WC-potten geplaatst met een waterslot, ne sifon, zoals wij zeggen. Dit tegen de toch wel manifeste geurhinder. Naar het schijnt heeft Bamadi wierookstokskes gebrand terwijl de mannen de gaten voor de WC’s hebben opengemaakt, om het werk wat te verlichten.
Benny heeft, naar ik heb vernomen, de werking van de nieuwe potten ook uitgelegd aan de mum die instaat voor het afvegen van de poepekes. Er moet immers regelmatig een emmer water doorgespoeld worden en in dit geval gebeurt dit vaneigens nog met de hand. Ik zou daar wel even vlieg willen geweest zijn: die mum verstaat immers geen gebenedijd woord Engels. Het zou natuurlijk ook kunnen dat onze directeur al een woordje Fula begint te spreken, al heb ik zo mijn twijfels.

Ik heb ook horen vliegen dat Benny de manager, mr. Sowe, heeft opgedragen om voortaan, aan het eind van ieder trimester, de school eens flink op te kuisen, samen met de leerkrachten welteverstaan. Sowe zal het wel, zoals gewoonlijk, in Banjul hebben horen donderen. Enfin, hoop doet leven…

Morgen gaan onze jongeren de muren een couche verf geven. Ik ben al curieus voor de foto’s.

Ga eens kijken op facebook of op de blog (Africrack) en laat er een berichtje achter. De leerlingen, B & B en Greet zullen het zeker appreciëren. Vergeet de drivers en Bamadi niet.

Groetjes,
Rudy

This entry was posted in Buitenland, Engels, Events, Gambia, Technologie and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *