4AC bezoekt Putignano (Italië)

Zaterdag 7 maart vertrokken we in het holst van de nacht met 4AC richting de luchthaven van Keulen waar we het vliegtuig naar Bari, Italië zouden nemen.

Om 10 u werden we hartelijk ontvangen door de Italianen en ons avontuur kon beginnen. In de namiddag bezochten we Alberobello en de befaamde Trulli (werelderfgoed van Unesco). Zondag was familiedag en konden de leerlingen goed uitslapen na hun korte nacht van de vorige dag.

Achtereenvolgens bezochten we de grotten van Castellana, de fantastische praalwagens van het carnaval van Putignano, Castel del Monte (ook te vinden als afbeelding op de Italiaanse 1 eurocent), Bari, Taranto, Lecce en Otranto.

We bezochten een mozarellafabriekje en maakten kennis met de vele kaassoorten die er allemaal gemaakt worden: ricotta, nodi, stracciatella, … . Ook kregen we een demonstratie van de manuele productie van mozarella. Nadien konden we allemaal proeven van de lekkernijen.

Vrijdagnamiddag werd een mooie afsluiter: adventure in het Indiana Park, zonnen op het idyllische strand van Polignano a Mare en het farewell dinner in de school.

Het werd een emotioneel afscheid op zaterdagmorgen, maar we kunnen de Italianen al binnen 7 weken terug verwelkomen.
Het was een prachtige ervaring: de onderdompeling in de Italiaanse levensstijl en cultuur, de kennismaking met de Italiaanse gastvrijheid en de manier van uitgaan (de hoofdstraat op en af wandelen), het spreken van het Engels en al een woordje Italiaans, …

Het werd een week om nooit meer te vergeten.

De begeleidsters: L. Verbruggen en K. Van Campenhout

This entry was posted in Buitenland, Excursie and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to 4AC bezoekt Putignano (Italië)

  1. Chineeske says:

    De reis was echt af! Veel nieuwe vrienden gemaakt en een heleboel plezier beleefd.
    Dit moet echt elke klas doen.
    Putignano, we love you!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *