Techniek op zijn gezondst


Klik hier voor een diashow (17 foto’s)

Tijdens de lessen techniek bestudeerden de leerlingen van de klassen 2 CEFGHIJ het technisch proces van een gezond tussendoortje. De verschillende criteria of eisen waren:
– Het moet een gezond en duurzaam tussendoortje zijn;
– Je moet het makkelijk in de klas kunnen maken;
– Je moet het op een hygiënische manier kunnen maken.
Dus staken de leerlingen van techniek de handen uit de mouwen en namen een snijplankje en aardappelmesje in beslag. De ene appel of peer was al vierkantiger dan de andere, maar de leerlingen deden allemaal hun uiterste best. Er waren enkelen bij die voor het eerst hun appel schilden, maar alle leerlingen hadden nadien al hun vingers nog.

Sommigen konden al zeer goed hun plan trekken bij het maken van de fruitsla. In een voorgaande les hadden de leerlingen ook al een compostbak gemaakt om het fruitafval te kunnen composteren.
Deze staat nu aan het containerpark in de school.
Er zullen er nog twee bijgemaakt worden om het compost makkelijker te kunnen omzetten.
Dit natuurlijk proces waarbij organisch materiaal wordt omgezet in natuurlijke meststoffen kan nadien gebruikt worden als goede voedingsbodem voor bloemen en planten. Wanneer al het lekkere fruit versneden was deden de leerlingen alles in één grote kom, mengden de stukjes door elkaar en dan was het smullen maar.

BT

This entry was posted in Events, Gezondheid, Technologie and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *