Naar Amerika: San Francisco


Klik hier voor een diashow (54 foto’s).

Maandag om 7 uur ’s ochtends (vroeg opstaan) vertrokken we op twee daagse naar San Francisco.
Eerste stop: Golden Gate Bridge. Het is een prachtige, zonnige ochtend, geen wolkje te zien dus we kunnen de brug in al haar glorie bewonderen. Heel vaak zit ze verstopt in de mist. We wandelen over de brug, zo’n 1,5 km lang. Daarna nemen de auto’s ons mee de stad in, de super steile straten op! De meeste steile is Crookedest Straat, die zo steil is dat ze haarspeldbochten moeten aanleggen. We lunchen in het park aan het Paleis voor Schone Kunsten. Daarna reden we door naar het hart van SF, Union Square en maken we een korte wandeling door China Town.
We hebben wat vrije tijd om te shoppen en ’s avonds rijden we de stad terug uit naar de jeugdherberg in Marine Headlands.
De volgende ochtend beginnen we met een uitje naar het strand. Geen palmbomen hier en het water is ijskoud maar er zijn toch een paar dapperen die er met hun voetjes ingaan. We rijden naar Pier 39, een toeristisch gebied aan de baai en we lachen met de zeeleeuwen die hier komen zonnen. In de namiddag nemen we de boot naar Alcatraz, het beroemde eiland met de gevangenis waar Al Capone heeft gezeten. Na ons bezoek hebben we nog wat vrije tijd in de stad om te eten en daarna rijden we terug naar Sacramento.
Morgen moeten we weer vroeg opstaan om te gaan skiën!

KVG

This entry was posted in Buitenland, Engels, Events, Excursie, Uitwisseling and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *