Klasreünie 6J

Klik om te vergroten.

Eind juni 1991: tien stralende gezichten: Gunther, Mario, Werner, Stefaan, Sandra, nog een Sandra, nog een Mario, Helga, Inge en Tania studeren af in de DIA-richting secretariaat-talen.

Eind maart 2016, een zaterdagavond, bijna 25 jaar later: tijd voor een klasreünie. Twee waren verhinderd, een enkeling was gewoon niet traceerbaar maar zeven van de tien oud-leerlingen verzamelden samen met hun klastitularis van toen in het klein cafeetje van/naast de Knoet. Een blij weerzien! Alhoewel de meesten elkaar in de loop der jaren uit het oog verloren waren, bracht het weerzien de oude klasband snel weer naar boven. Bijpraten over wat het leven hun gebracht had: alleenstaand met of zonder kinderen, getrouwd met de DIA-jeugdliefde van destijds, of vorig jaar pas getrouwd; kleine kinderen of ondertussen al tienerkinderen op DIA; tewerkstelling die logisch aansluit bij hun afstudeerrichting, of er juist heel erg van afwijkt… Maar ook tijd voor herinneringen aan school, aan bepaalde leerkrachten en lessen. En dan nog wat schriften en boeken inkijken: stenoschriftjes (waar is de tijd?) naast een jaarverslag van Burlingtex, hun minonderneming van toen.

’t Was leuk, ’t was gezellig. De tijd vloog voorbij die avond. We kijken er alvast naar uit jullie nog eens weer te zien op Di-A-ctief, onze jaarlijkse opendeurdag of op de oud-leerlingenavond volgend schooljaar.

VBL

This entry was posted in Events and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *