Naar Amerika

Beste allen

Na een lange reis zijn we veilig aangekomen in Sacramento. Dinsdag na de vreselijke aanslagen in Brussel werden Hilde, Johan en ikzelf overstelpt met ongeruste berichten uit Sacramento met de vraag of iedereen van ons veilig was. We willen alle Amerikaanse ouders, begeleiders en oud-begeleiders bedanken voor hun bezorgdheid en gelukkig kunnen we zeggen dat iedereen veilig was en is. We willen ook onze vele collega’s bedanken die ons een veilige reis toewensten. Tenslotte willen we de Vlaamse ouders en onze leerlingen bedanken, ze hebben er geen moment aan getwijfeld om de reis samen met ons te maken. Oorspronkelijk zouden we vanuit Brussel vertrekken maar enkele maanden geleden werden die vluchturen gewijzigd en besloten we om te vertrekken vanaf Charles de Gaulle, Parijs. Gelukkig maar. We vertrokken dinsdagnacht met de bus naar de luchthaven en aan de Franse grens werden we gestopt door gewapende politie. Een douanier kwam de bus op maar die zag alleen maar slaperige oogjes en we mochten doorrijden. Drie en half uur voor vertrek waren we in Charles de Gaulle, maar door alle inchecken, bagage afleveren, security en paspoortcontrole kwamen we maar net op tijd aan de gate waar men al aan het boarden was. We hebben dan nog een uur op het vliegtuig zitten wachten omdat alle bagage grondig gecheckt werd. Na 11 uur vlucht en nog eens twee uur bus kwamen we aan in Sacramento waar de gastfamilies ons met open armen stonden op te wachten. Een warm welkom dat deugd deed. Ondertussen werd de organisatie hier en ook wij bestookt met aanvragen van de plaatselijke pers. Ze wilden graag Belgen spreken over de aanslagen. We hebben beslist om hier niet op in te gaan. Ze interviewden wel Julia Hildebrand, een Amerikaans meisje dat enkele jaren geleden deelnam aan de uitwisseling en nu in Brussel leeft en studeert. Dit is haar interview:

Nu liggen we allemaal in ons bedje (ondergetekende helaas klaar wakker om 5u30-jetlag). Morgen komen we samen op de welcome party om onze eerste indrukken uit te wisselen.

See you!

 KVG

This entry was posted in Buitenland, Events, Excursie, Uitwisseling and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *