4BM krijgt bezoek uit Crotone (Italië)

De leerlingen van 4B en 4M hebben net een heel geslaagde uitwisseling achter de rug met Italiaanse leerlingen uit Crotone (Liceo Classico Pitagora), Zuid-Italië. Na de sportactiviteiten op maandag vormden ze al snel een hechte groep. Het afscheid op zondagochtend ging dan ook gepaard met de nodige traantjes.
De grote troost is natuurlijk dat we zelf nog naar Crotone gaan.

Toppers in de activiteiten waren zeker het bezoek aan Delvora (vooral de Italianen lieten kreetjes van verbazing horen) en het bezoek aan de brouwerij van Duvel in Breendonk. Voor de Italianen was het bezoek aan de mijn in Marcinelle redelijk aangrijpend.
Wel te begrijpen als je weet dat in de mijnramp van 1956 veel Italianen uit het zuiden zijn omgekomen.
Onze leerlingen konden ook ervaren dat de talenkennis van de Italianen gemiddeld toch wat minder is en dat Italianen één ding echt niet graag doen: wandelen… (we zullen het maar niet over fietsen hebben). Maar er zijn natuurlijk uitzonderingen.
Al bij al waren het toch wel heel toffe “gasten”.
We kijken er dus echt naar uit om over enkele weken een tegenbezoek te brengen aan onze Italiaanse vrienden.

This entry was posted in Bezoekers, Buitenland, Events and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *