Openingsconcert en tentoonstelling Kunstgreep


Klik hier voor een diashow (81 foto’s)

Op zondag 6 maart ging de kunstweek van Kunstgreep van start met het aperitiefconcert. Door het grote aantal kunstenaars die hun artistieke creaties rond het thema ‘beweging’ tentoonstellen, zag de school zich genoodzaakt zich te ‘bewegen’ naar de overkant van de straat en kwam zo in de Christus-Koningkerk terecht.
Het Woshkoor (uit Heist-op-den-Berg) zette het thema in praktijk en bracht met heel veel passie en engagement muziek uit alle delen van de wereld. Het prachtige Jiddische lied “Peace for Palestine” werd afgewisseld met het uitbundige Spaanse liefdeslied “La paloma”, een lied in Swahili “Mphefumlo” en de ontroerende en ophitsende klanken van muziek van Mikis Theodorakis met tekst van Pablo Neruda. De liederen spraken over onderdrukking en bevrijding, eenheid en verbondenheid. De schwung die de zangers toonden werkte aanstekelijk en bracht iedereen in een goede stemming, maar tegelijk veroorzaakte de muziek ook soms kippenvelmomenten.
De sociale bewogenheid van het Woshkoor was ook terug te vinden in heel wat kunstwerken op de tentoonstelling rond het thema “beweging”. Vele kunstenaars brachten het thema immers in verband met de vluchtelingenproblematiek. De tegenstelling tussen deze gedwongen beweging van duizenden mensen en de ontspannende beweging van sportende, reizende of dansende mensen was treffend. De leerlingen van de eerste graad kozen voor de leuke interpretatie: ze maakten prachtige mobiles met motieven van Matisse, anderen maakten bootjes met de 3D-printer, nog anderen schitterden met bewegende, lang uitgerekte figuurtjes die verwijzen naar de 20ste eeuwse beeldhouwer Giacometti.
Na het concert was er een lekkere en gezellige receptie in de kerk. Nadien vulden vele bezoekers de stemmige kloostergangen.
Volgende week bezoeken alle leerlingen de tentoonstelling. Volg deze blogberichten om de kunstwerken van de leerlingen te bewonderen. De tentoonstelling is nog vrij te bezoeken tot en met zondag 13 maart.

This entry was posted in Events, kunst and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *