Bedrijfsbezoek Hospital Logistics


Klik hier voor een diashow (23 foto’s).

Op woensdag 24 februari 2016 trokken de leerlingen van 5 en 6 Office Management en communicatie (Secretariaat-talen) op bedrijfsbezoek naar Hospital Logistics. Valérie P., leerlinge van het zesde jaar, deed hier haar 14-daagse bedrijfsstage.

Aan dit bezoek ging een hele voorbereiding vooraf tijdens de graadsklas Secretariaat. De zesdejaars nodigden de vijfdejaars uit voor een voorbereidende vergadering waarin het doel van het bezoek en de inhoud ervan door hun vakleerkracht, Katrien Vleugels toegelicht werd. De opdrachten werden verdeeld onder de vijfdejaars. Rijul vroeg officieel toelating bij pedagogisch directeur mevrouw Borremans. Stef reserveerde de fietsen. Siemen stippelde een veilige fietsroute uit en meldde de groep bij aankomst aan. Zinke was fotografe van dienst en Amber ontwierp een bedankkaartje en overhandigde een cadeautje. Jochem schreef onderstaand blogverslag. De zesdejaars legden deze taakverdeling vast in de notulen en zorgden voor de verdeling ervan. Kortom, allemaal taken die behoren tot het takenpakket van de office assistent.

Het verslag van Jochem W.:
De leerlingen van 5J en 6J zijn woensdag 24 februari op bedrijfsbezoek geweest bij Hospital Logistics. Om 8.45 u. vertrokken de leerlingen met de fiets naar het bedrijf, omstreeks 9.00 u. hadden ze hun bestemming bereikt. Siemen meldde de groep aan bij de receptie. Eens aangemeld werden de leerlingen begeleid naar de vergaderzaal waar de heer Vandevelde een uitzetting gaf over het ontstaan, activiteit, … van het bedrijf. In die presentatie werd er ook gesproken over een KanBansysteem. De leerlingen mochten even een kijkje gaan nemen hoe zoiets er nu in het echt uitzag in een naburig lokaal. Vervolgens werden de leerlingen rondgeleid in het magazijn. Dan kwamen ze aan bij de klantendienst waar ze communiceren met de klanten als er iets niet klopte. Van de klantendienst gingen de leerlingen naar de boekhouding waar ze alle rekeningen bijhouden en facturen opmaken/versturen. Tenslotte gingen de leerlingen naar het onthaal, de werkplek van Valérie tijdens haar stage. Om 11:10 vertrokken ze weer naar de school en om 11:30 waren de leerlingen op school aangekomen.”
Dankjewel aan alle medewerkers van Hospital Logistics voor hun gastvrijheid. Proficiat aan de leerlingen voor de perfecte organisatie!

KV

This entry was posted in Binnenland, Economie, Events, Excursie and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *