‘Ondernemer voor de klas’ 6DJK


Klik hier voor een diashow (9 foto’s)

Stien C. van 6D bezorgde ons het onderstaande verslag, waarvoor dank.

Op vrijdag 19 februari kreeg het Damiaaninstituut de jolige Nederlander Dick Maes Broekema op bezoek. In het kader van het project van Vlajo “Ondernemer voor de klas” kwam hij de leerlingen van 6 DJK (Economie-Moderne talen, Handel en Secretariaat-talen) eens wat meer vertellen over het drukke bedrijfsleven.

In het eerste deel van de voorstelling legde hij van kop tot teen uit hoe zijn eigen bedrijf Broad Communications te werk ging en welke moeilijkheden het allemaal heeft doorstaan om tot het bedrijf te komen dat het nu is.

In het tweede deel maakte Dick tijd om de vragen die de leerlingen zelf ingestuurd hadden te beantwoorden.
Het was zeer interessant om eens iemand uit het echte bedrijfsleven vol passie over zijn beroep te horen vertellen. Ook al is het niet altijd rozengeur en maneschijn, enkelen kregen toch al zin om later hun eigen zaak op te starten. Kortom: een fijne leerrijke ervaring!

This entry was posted in Economie, Events and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *