Bericht uit El Pont de Suert – 2

Met open paraplu en regenjas begonnen we dinsdag. Gelukkig reden we weg uit El Pont de Suert. Twee uur lang waren we onderweg naar Lleida en daar waren de zon en een aangename temperatuur van de partij. Lleida is de hoofdplaats van de provincie Lleida, waartoe El Pont de Suert behoort. We bezochten er de oude kathedraal, die in het verleden twee eeuwen lang dienst heeft gedaan als legerbarakken. Nu staat ze leeg en wordt ze verhuurd voor allerlei evenementen. De meer dan 300 treden hielden ons niet tegen om de klokkentoren te beklimmen, met een schitterend uitzicht op de stad werden we beloond. Dan wat vrije tijd, en joepie (volgens onze leerlingen  ) er was een McDonald´s! Nadien nog snel een bezoek aan het museum en dan een lange busrit naar ´huis´. Om half 8 ´s avonds sloten we onze dag uit af.

Woensdag was een combinatie van natuur en cultuur. De bus bracht ons naar Val de Boí, een mooie vallei die we al wandelend verkenden. Bij drie Romaanse kerkjes uit de 11de en 12de eeuw hielden we halt. In twee ervan konden we vanuit de klokkentoren de omgeving bewonderen. Vooral van de kerk van Sant Climent de Taüll waren we onder de indruk. Eerst dachten we dat we originele fresco´s bewonderden maar al gauw werd duidelijk dat er weinig originele muurschilderingen te zien waren. Met de technologie van videomapping werden de oorspronkelijke fresco´s op de muren geprojecteerd, ze leken helemaal echt. Na uitschakeling van de videomapping zagen we de werkelijke muren. Wit met hier en daar een vaag overblijfsel van een fresco. Deze link geeft een idee van wat we te zien kregen.


Klik hier voor een diashow (25 foto’s)

This entry was posted in Buitenland, Engels, Events, Excursie, Taal, Uitwisseling and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *