Bericht uit El Pont de Suert – 1

Zaterdagavond kwamen we met 5H, J en K aan in El Pont de Suert. We hadden die dag Barcelona bezocht en daarna de leerlingen van 5G en I naar Tremp gebracht. Daar stapten we met onze bagage over in een kleinere bus en na een rit van een uur langs kronkelige bergwegen bereikten we uiteindelijk onze eindbestemming. Het was donker maar iedereen vond al snel zijn partner. En dan scheidden onze wegen.

Zondag waren er geen activiteiten gepland, maar in El Pont de Suert was het die dag Fira de la Girella, een feest dat elk jaar eind oktober gevierd wordt. De leerkrachten waren van de partij, en ook praktisch al onze leerlingen. Girella zelf is een worst gemaakt van lamsvlees en rijst, maar naast dit plaatselijke product kom je nog allerlei andere streekproducten proeven. Behalve de eetkraampjes waren er ook vaklui die oude ambachten demonstreerden, en vreemdst van al was er een wedstrijd voor fluiters. De deelnemers kwamen ieder om de beurt op het balkon van het stadhuis hun fluittalent tonen, de enige hulpmiddelen waren de vingers in de mond. Het publiek op het plein stond erbij, keek ernaar en beloonde de fluiters met een luid applaus.

Maandag begonnen we op school: de Spaanse leerlingen informeerden ons over hun streek, Catalonië en nadien werden we in de school rondgeleid. Met de Belgen bezochten we vervolgens het Wild Life Recovery Centre. In dit centrum tracht men via kweekprogramma´s bedreigde diersoorten te redden, vooral forellen, nertsen en otters. Een korte wandeling bracht ons naar het gemeentehuis waar de burgemeester onze groep verwelkomde. En met een geleide wandeling door de smalle steegjes van het historisch centrum van El Pont de Suert en een bezoek aan de oude (nu een museum) en nieuze kerk sloten we de dag af.


Klik hier voor een diashow (13 foto’s)

This entry was posted in Buitenland, Engels, Events, Excursie, Uitwisseling and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *