Africrack 2016

Sinds 2008 loopt in onze school het project ‘Africrack’, waarbij een zevental studenten uit de richting houtbewerking voor 2 weken gaan werken in Gambia. Ook dit schooljaar zal er een inleefreis georganiseerd worden in samenwerking met de afdeling mode van het Sancta Maria Instituut uit Aarschot.

Opdat de meisjes en de jongens van de twee scholen elkaar kunnen leren kennen, organiseren we kennismakingsdagen waarbij de leerlingen elkaars vakgebied ontdekken. Vorige vrijdag was het de beurt aan het Damiaaninstituut om in de afdeling mode, van het Sancta Maria instituut, hun kwaliteiten te testen achter een naaimachine. De meisjes hielpen onze jongens bij het snijden van de stoffen en de bediening van de machines.

Het resultaat van al dat werk… een prachtige gepersonaliseerde pennenzak.

Volgende keer is het de beurt aan de meisjes om naar het Damiaaninstituut af te zakken en daar hun eerste stappen te zetten in de computergestuurde houtbewerking.


Klik hier voor een diashow (15 foto’s)

This entry was posted in Bezoekers, Binnenland, Damiaan, Events, Excursie, Gambia and tagged , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Africrack 2016

 1. Nadine Segers says:

  We wensen jullie een veilige aankomst en behouden verblijf in Gambia met zinvolle contacten en deugddoende ervaringen. Wat een kans bieden deze leerkrachten/scholen aan onze kinderen die in de startblokken staan naar een volwassen, zelfstandig leven…
  DANK JE WEL!
  Ludo en Nadine

 2. Louis says:

  Veel succes voor zo’n enthousiaste groep jonge mensen en leraars/leraressen. En proficiat voor de samenwerking tussen SMI en DIA.

 3. Maria Eeckhout says:

  Mega- goed initiatief!

  Veel succes iedereen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *