SVS – VOETBALTOERNOOI – 1STE GRAAD

Woensdag 30 september 2015

Voor het eerst nam onze school deel aan de voetbalcompetitie georganiseerd door SVS (stichting Vlaamse Schoolsport).
Begin september zijn we aan dit avontuur begonnen. Voetballers van de 1ste graad, geboren in 2002, die graag op woensdagnamiddag een extra wedstrijd spelen, kregen de kans om zich kandidaat te stellen en deel te nemen aan de selectie.  Keepers, verdedigers, middenvelders,  spitsen hadden zich aangeboden. We konden onze schoolploeg ’ DIA-team’  goed uitbouwen  Onze spelers waren klaar om onze school te verdedigen.
Woensdag 30 september was het zover met 13 spelers vertrokken we richting Molenstede/Diest.

Eerste wedstrijd : DIA –
We namen een goede start, speelden heel veel op onze aanvallende helft, creëerden kansen maar de doelpunten lieten op zich wachten.  Onze verdedigers deden schitterend werk, de tegenpartij kon  weinig of geen kansen afdwingen.  Dan kwam toch ons eerste doelpunt. Al snel werd er een 2de keer en 3de keer gescoord. Onze allereerste overwinning was binnen  : DIA –              3 – 0

Tweede wedstrijd : DIA –  midi Diest
Deze ploeg was sterker dan onze eerste tegenstrever. Deze jongens waren steviger, speelden sneller. We geraakten in het begin niet op onze aanvallende helft. Onze verdedigers hadden heel wat werk. We gebruikten de ruimte niet genoeg, we liepen te veel in elkaars weg. Plots draaide alles beter en DIA kwam 1 – 0  voor. Het spel werd ruwer, harder, vuiler. De gevreesde tegengoal viel net voor de rust. Geen enkel probleem 1 – 1 met de rust, de wedstrijd kon alle kanten op. We probeerden op te bouwen, kansen te creëren en kort voor het einde scoorden we onze 2de goal. De wedstrijd was nog niet gespeeld want de jongens van Diest wilden nog voor een gelijk spel gaan. Wij konden nog een hoekschop afdwingen  waaruit we ons 3de doelpunt scoorden. Onmiddellijk na het scoren werd er afgefloten.  DIA –  KSD Diest          3 – 1
Een dikke proficiat voor al onze spelers – volgende afspraak woensdag 14 oktober 2015
Met dank aan Remco voor de kledij, ouders, grootouders die het mogelijk hebben gemaakt om onze jongens ter plaatse te brengen.
Begeleiders : J. Cumps – M. Goossens