Met de fiets naar de fietsenfabriek

De 23 leerlingen van het derde jaar basismechanica trokken er vandaag met de fiets op uit. Tien van hen gebruikten de eigen DIA-fietsen. De school kon deze fietsen aankopen dankzij het budget van de papiercontainers dat gebruikt wordt voor projecten i.v.m. veiligheid en milieu.
Via de spoorfietsroute kwamen ze in Ramsel om zo verder te rijden tot Olen. De fietstocht leidde naar de NORTA-fietsenfabriek. De eigenaar maakte speciaal tijd voor onze leerlingen. Zij waren erg geïnteresseerd en stelde vragen bij het totale montageproces dat in het bedrijf-in-werking te bekijken was. De ‘ruwe’ fietskader wordt gespoten in droogspuitcabine, gelakt en nadien tot in de details gemonteerd tot een unieke NORTA-fiets. De zaakvoerder heeft ook oog voor de veiligheidsaspecten van de fiets en zijn gebruiker.
Het drankje en het hapje in de aangename refterruimte wisten onze DIA-bezoekers erg te waarderen.
Dit bezoek kadert in een uniek project dat zowel oog heeft voor milieu (recupereren van oud papier brengt geld op), veiligheid (aandacht voor veilig fietsen op veilige fietspaden met veilige uitrusting), techniek (praktijkles mechanica, lassen, constructie) en ondernemerschap (bedrijfsbezoek).
De dag werd verder gezet langs het kanaal waar de meeste jongeren voor het eerst het versassen van een schip meemaakten.
Het buitje tijdens de terugtocht kon de pret van deze uiterst boeiende dag niet bederven.


Klik hier voor een diashow (23 foto’s)

This entry was posted in Binnenland, Events, Excursie, Gezondheid, Sport, Technologie and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *