Ecoman 2015

Op vrijdag 22 mei namen de richtingen economie-talen en handel van het zesde jaar deel aan het bedrijfsspel Ecoman, een organisatie van de KULeuven.

Het spel bestaat uit het runnen van een fictioneel bedrijf, van het aankopen van machines tot het bepalen van de verkoopprijs. De voorbereidingen in de klassen begonnen enkele weken voordien al. Iedereen kreeg zijn eigen functie en taken toegewezen, zoals financiëel directeur, personeelsdirecteur, marketingdirecteur… En zo moesten ze het bedrijf dat ze overnamen trachten als team in goede banen te leiden.

In de voormiddag en de namiddag werden er elk 1 boekjaar gesimuleerd, waarna telkens elke klas vergeleken werd met elkaar om te zien wat de verschillen en gelijkenissen in hun resultaten waren. Dit gebeurde onder begeleiding van een van de medewerkers van de universiteit. De klas die uiteindelijk met de beste resultaten uit de bus wist te komen was 6K.

Warre S.


Klik hier voor een diashow (14 foto’s)

This entry was posted in Economie, Events and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *