We gingen naar Gent op 11 mei

De redactie kreeg het onderstaande in de digitale brievenbus.

Om 08:15 verzamelden we aan het station in Aarschot samen met de leerlingen van het 3ejaar modulair. We namen de trein naar Gent omstreeks 08:40 u. en rond 10:30 u. kwamen we aan in het Sint Pietersstation van Gent, weliswaar na een half uur vertraging.
Na een deugddoend wandeltochtje van ruim een half uur kwamen we aan op de Korenlei om daar vervolgens een rondvaart te maken door Gent. Vanuit het bootje liet de gids ons de verschillende bezienswaardigheden naast het water zien en gaf ons er een woordje uitleg over. Het was een toffe tocht, we hebben veel gezien zoals ‘t Gravensteen, de St.-Baafskathedraal, de gildenhuizen, ’t Prinsenhof, het justitiepalies, de tunnels onder het Laurentplein door, de opera, de Chinese theehuisjes enz… De schipper vertelde over elk monument wel iets speciaals.

Na de boottocht mochten we vrij in het centrum van Gent dat ons de kans gaf om iets te eten en drinken, we hebben rustig ons middageten opgegeten naast het water.
We hadden met de leerkrachten afgesproken om 14:45 u. samen te komen aan het Sint Pieters station om vervolgens de terugreis naar Aarschot in te zetten. De leerlingen van het derde jaar werden begeleid door de leerkrachten. Met nog een technisch defect aan de trein duurde deze reis wat langer dan gepland en kwamen we om 17:15 uur terug aan in Aarschot, de trein is altijd een beetje reizen….
Het was een toffe uitstap met onze ganse groep 7R, iedereen heeft zich geamuseerd en we hebben er een leuke klasfoto bij ;-).

De leerlingen van 7R


Klik hier voor een diashow (45 foto’s)

This entry was posted in Binnenland, Events, Excursie and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *