Zilver voor Jens

Daags nadat hij deel mocht uitmaken van het winnende KIK-quizteam van DIA trok Jens Van Bael (4A) buiten de provinciegrenzen om in het Oost-Vlaamse Oordegem deel te nemen aan het Vlaamse Kampioensschap (VK) SVS atletiek.
Hij had 2 weken eerder op het provinciaal kampioenschap zijn ticketje verdiend door een eerste en tweede plaats bij respectievelijk het hoog- en verspringen te behalen. Hierbij ging zijn dank uit naar medeleerlingen Marco, Elina, Anton, Anna en Robbe die er in Kessel-Lo voor zorgden dat DIA voldoende deelnemers had om ook atleten te mogen afvaardigen op het VK. Ook een dankwoordje aan LO-leerkrachten Marleen Goossens en Wies Wollants die hun morele en logistieke steun verleenden zodat DIA kon deelnemen aan deze wedstrijden.
Jens hoopte vandaag vooral op goede weersomstandigheden zodat hij zijn persoonlijke records (PR’s) kon aanscherpen, maar een stevige hagelbui bij aankomst in Oordegem deed de moed toch even in de schoenen zakken. Gelukkig vond de zon snel terug zijn weg doorheen de wolken en droogde de piste op tegen het begin van de meeting.
Jens startte met verspringen en kon na 3 pogingen al prijken met een nieuw persoonlijk record van 5m52 dat hem op de achtste plaats in het klassement bracht. De eerste acht kregen nog 3 extra pogingen, maar Jens verzaakte hieraan om zijn benen te sparen voor zijn favoriete hoogspringen dat een half uur later reeds zou starten.
Misschien iets te voorbarig als achteraf bleek dat hij slechts 27 cm tekort kwam voor een podiumplaats.
Maar niet getreurd. Het goede gevoel in de benen wou hij omzetten in een mooie hoogspringprestatie.
Jens startte voorzichtig op 1m50, sloeg een beurt over om dan zonder fouten de 1m60 en 1m65 te ronden. Hierna bleven nog slechts 3 atleten over zodat zij onder elkaar zouden betwisten welke kleur van eremetaal ieder zou behalen.
Jens slaagde er uiteindelijk in om zijn persoonlijk record van 1m66 te verbeteren naar 1m70. Een hoogte die hem uiteindelijk de tweede plaats en het zilveren plakje zou opleveren.
De lange terugweg naar huis moest met de neus in de schoolboeken doorgebracht worden, want KIK of SVS stellen geen toetsen uit.
Maar met deze meer dan degelijke prestaties op zak was het alleszins toch lichter om dragen. 😉


Klik hier voor een diashow (15 foto’s)

This entry was posted in Events, Sport and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Zilver voor Jens

  1. Louis Brems says:

    Proficiat Jens Van Bael.

  2. Cauberghs Augustin says:

    Dikke proficiat Jens, je moet het maar doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *