5 en 6J op bezoek bij Vaco in Herselt

Naar jaarlijkse gewoonte bezoeken de leerlingen van 5 en 6 Secretariaat-talen een bedrijf waar één van de zesdejaars stagegelopen heeft.
Dit schooljaar bezocht men VACO in Herselt, het stagebedrijf waar Charlotte Van Hove van 2 tot 13 februari 2015 stage liep.
Dit bezoek werd vooraf voorbereid in de graadsklas. Leerlingen verdeelden de taken: wie fotografeert, wie maakt een blogverslag, wie zoekt de dienstregeling van de bus, wie ontwerpt een bedankkaartje, wie overhandigt het geschenk enz. Ze hielden een vergadering die genotuleerd werd door de zesdejaars.
Valérie Pospiech, leerlinge van 5 J, schreef volgend verslag van het bezoek:
“Op 21 april ging onze klas, 5J, samen met 6J op bedrijfsbezoek naar Vaco, een producent in kant-en-klare maaltijden, in Herselt. Bij aankomst werden onze klassen in twee groepjes verdeeld; 5J kreeg eerst een presentatie over het bedrijf en 6J kreeg begon met een rondleiding door het bedrijf.
Tijdens de presentatie werden we geïnformeerd over het ontstaan van Bakkavor, de groep waartoe Vaco behoort, het productengamma en het toekomstplannen.
Na de presentatie was het onze beurt om een rondleiding te krijgen. Voordat die van start kon gaan, kregen we eerst een stofjas, een haarnetje, laarzen en een helm. Hygiëne is in de voedingssector heel belangrijk. Tijdens onze rondleiding was het personeel bezig met het maken van de lasagnes die verkocht worden in Albert Heijn. We konden het proces dan ook van het begin tot het einde volgen en werden hierover uitgebreid geïnformeerd.
Na de rondleiding zat ons bezoek erop en keerden we terug naar school. We hebben bij Vaco een toffe namiddag beleefd en we hebben ook zeer veel bijgeleerd!”


Klik hier voor een diashow (30 foto’s)

This entry was posted in Binnenland, Economie, Events, Excursie and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *