Fairtrade en Die Verdammte Spielerei

Vandaag stond DIA op stelten! De zotste fanfare “Die Verdammte Spielerei” bezocht onze school. Waarom?
Oxfam Wereldwinkels schrijft ieder jaar tijdens de week van de Fairtrade in oktober, een scholenwedstrijd uit. DIA nam deel met alle economische, handels- en secretariaatsklassen van het eerste tot en met het zesde jaar. Concreet: 1B 2B 2J 3B 3K 4B 4K 5D 5J 5K 6D 6J en 6K.
Op dinsdag 14 oktober 2014 organiseerden de klassen een infosessie over eerlijke handel en een (h)eerlijk ontbijt.
Iedere klas was betrokken bij de organisatie van dit project. 1B maakte bijvoorbeeld placematjes, 3K hielp de refter klaarzetten, 6J presenteerde de infosessie…
51 Vlaamse scholen en 23 500 leerlingen deden mee en … DIA viel in de prijzen: een optreden van “Die Verdammte Spielerei” aan het eind van het schooljaar, vandaag dus!

De winnende klassen worden getrakteerd op een Fairtrade picknick met optreden in de binnentuin tijdens de middagpauze.  Gelukkig zat het weer erg mee.

De fanfare was te zien zijn tijdens de eerste pauze op de speelplaats van de derde graad. Na de picknick trokken ze van de 1ste graad naar de 2de graad. Ambiance verzekerd!

Enkele “bedrijvige” leerlingen waren wereldwinkelier voor één dag en verkochten chips, chocoladerepen aan 1 euro en snoepbeertjes aan 2 euro. Om 10.10 u. verkochten ze op de speelplaats van de derde graad en tijdens de middagpauze volgden ze de fanfare met hun “mobile fairtrade pop-up store”!

Geniet al van de foto’s en er komt ook nog een filmpje aan.


Klik hier voor een diashow (62 foto’s)

This entry was posted in Economie, Events and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *