In the States – 8

Foto’s van het bezoek aan Yosemite Park.
Maandagochtend vertrekken we voor onze tweede 2-daagse naar 1 van de oudste en mooiste nationale perken van de VS: Yosemite.
Enkele ouders nemen ons mee in hun wagens en we vertrekken voor een mooie rit van ongeveer 4 uur. Onderweg valt ons op hoe alles er al droog uitziet hoewel de zomer nog moet beginnen. De natuur snakt naar regen. Maar voor ons betekent dat weeral stralend weer met temperaturen ruim boven de 20 graden.
Eerst stoppen we aan de Overlook waar een zicht hebben op El Capitan ( ooit beklommen door Tom Waes) en Half Dome. In de verte zien we ook een Bridal Veil falls, een waterval. Naar jarenlange traditie wordt er hier een groepsfoto genomen.
We rijden door naar Curry Village en vertrekken vandaar op onze eerste wandeling naar Vernal Falls, eerst naar de brug aan de bodem en daarna naar de top van de waterval. Een stevige beklimming! Iedereen doet het op eigen tempo.
We wandelen terug naar beneden en daarna naar onze picknick plek waar de Amerikaanse ouders zorgen voor een BBQ met echte Amerikaanse hamburgers. Lekker!
Als het donker wordt rijden we naar Cedar Lodge, net buiten het park, waar we overnachten.
De tweede dagen beginnen we met een stevig ontbijt, klaargemaakt door de Begeleidende leerkrachten en daarna rijden we terug het park in.
Een groot deel van de groep doet de zeer stevige beklimming van de Upper Yosemite Falls samen met Johan en Nicolas, anderen wandelen naar de Lower Yosemite Falls, Miror Lake of het Awahnee hotel. Alweer een prachtige dag met volop zonneschijn.
Om 16 uur verzamelen we weer om terug naar Sacramento te rijden.
Morgen is het woensdag, een vrije dag om onze valiezen te maken

KVG


Klik hier voor een diashow/Click to view slideshow (23 pictures)

This entry was posted in Buitenland, Engels, Events, Excursie, Uitwisseling and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *