Naar Denemarken

Een verslag van onze prachtige reis naar Kopenhagen …

Afgelopen week zijn we naar Denemarken geweest. Bij aankomst werden we opgehaald door Robert en Elise. Er was ook een zeer mooie begeleidster bij, die ons elke keer stil kreeg wanneer haar mooie verschijning voorbijkwam.
Maandag gingen we naar onze kamers om onze bagage weg te brengen. Daarna kregen we een rondleiding door de stad Kopenhagen, inclusief een boottocht waarbij we heel de stad doorvoeren en de monumenten konden bezichtigen.
De tweede dag van de reis zijn we in de voormiddag de koninklijke jachtgronden gaan bezichtigen. Hier konden we genieten van de prachtige natuur en op het einde van de wandeling konden we de architectuur van het koninklijk vakantiehuis bewonderen.


Vervolgens zijn we pizza gaan eten in een lokale pizzeria en als namiddagactiviteit stond er een mountainbiketour op het programma onder begeleiding van één van de jongens uit de instelling. Mr Goovaerts speelde vals. Na het avondeten gingen we naar de match Atletico-Madrid vs Bayer-Leverkusen zien in een plaatselijke sportbar.
Woensdag hebben we het koude oorlogsmuseum bezocht onder leiding van een gids. Vermits het museum op 70km van Kopenhagen lag, hebben we deze afstand afgelegd met de wagen. Tijdens deze rit konden we de omgeving nog bezichtigen en kregen we leuke weetjes te horen van zowel dhr. Mannaerts als Robert.
In het museum hebben we enkele feiten bijgeleerd over de koude oorlog en het gebruik van de bunker die we bezocht hebben. Na het middageten heeft Robert ons de bezienswaardigheden van zijn thuisdorp laten zien. Dit ging vooral over de prachtige natuur die Denemarken heeft en over de historie van Denemarken en het omringende water. Ook hebben we de grootste mijnput van Europa kunnen bezichtigen.
Donderdag zijn we een dorpje gaan bezoeken, genaamd Christiania, dat vroeger een militaire basis was en overgenomen werd door hippies in het begin van de jaren ’70.


De activiteiten die gepland waren voor ons waren zeer leerzaam en interessant. We vinden het alleen heel erg spijtig dat we niets van de activiteiten met de Denen mogen meedoen wanneer zij in België verblijven. Dat zou pas de kers op de taart zijn!
De leerlingen van 7A en begeleiders

This entry was posted in Buitenland, Events, Excursie and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *