Bezoek uit Salemi

Van 13 tot en met 20 maart kregen de leerlingen van 5G en 5H tegenbezoek uit Salemi.
Jonas DV beschreef ons zijn ervaringen.

Vrijdag

Vrijdag zijn de Italianen aangekomen rond half 4. We hebben ze thuis verwelkomd en in de avond zijn we uitgegaan in Leuven.

 Zaterdag

 Zaterdag zijn we tegen de middag opgestaan en hebben we gegeten met de familie. Om 2u hadden we afgesproken met de hele groep om in Leuven te gaan shoppen. De Italianen hebben kleren gekocht en hierna zijn we iets gaan eten en drinken. In de avond hadden we nog eens afgesproken met heel de groep om naar de Chiro fuif te gaan in Houtvenne. In Sicilië worden er niet echt fuiven georganiseerd dus dat was wel een wow-effect voor hen.

Zondag

 Zondag hebben we samen met de familie gegeten.en hebben rond 2u afgesproken met een deel van de klas om gezellig te gaan poolen in de Abricot. In de avond zijn we in Leuven gaan bowlen met die zelfde groep. De Italianen waren hier niet zo goed in, maar ze hadden wel plezier.

Maandag

 We zijn maandag om half 9 op school aangekomen. We hebben de Italianen verwelkomd met een PowerPoint presentatie over België en zijn steden. Daarna hebben we van Pieter en Jarne een rondleiding gekregen door heel de school. We hadden even vrij in Aarschot en om half 1 vertrokken we aan het station met de trein naar Haacht. In Haacht hebben we de brouwerij van Primus bezocht. We hebben heel het proces van het bier brouwen gezien en we hebben erna frisdrank mogen proeven die ze daar maken. Wij waren terug in Aarschot om 5 u.

 Dinsdag

 We zijn dinsdag om half 9 met de bus naar Brussel vertrokken. Eerst zijn we de marollenwijk gaan bezoeken en hebben we daar marktraampjes bezien. Dan zijn we naar het gerechtsgebouw geweest waar er veel security aanwezig was en we niet binnen konden. Daarna zijn we naar het koninklijk paleis geweest en het stadspark gaan bezoeken. Toe we onderweg waren naar de Sint-Michiels kathedraal zijn we nog een filmset tegen gekomen. Toen hebben we vrij gekregen en zijn we de Grote Markt en Manneke Pis gaan bezoeken.

 Woensdag

 Woensdag zijn we vertrokken aan het school met de bus naar Brugge, wanneer we in Brugge waren hebben we het minnewater en het begijnhof en de grote markt bezocht. Hierna hebben we wat vrij gekregen om iets te eten en wat te shoppen. Om half 3 zijn we vertrokken naar Oostende en daar hebben we wat rondgelopen op het strand en de venetiaanse gaanderijen bezocht. Daarna hebben we eventjes vrij gekregen om iets te eten en te drinken.

Donderdag

We hebben afgesproken aan het station van Aarschot om half negen en zijn vertrokken naar Antwerpen met de trein. We zijn de winkelstraat van Antwerpen afgestapt om de kathedraal te gaan bezoeken. We hebben brabo bezocht en zijn verder gewandeld naar de dijk aan de Schelde. Daarna hebben we vrij gekregen voor iets te gaan eten en de winkeltjes te bekijken. Rond half 4 hadden we afgesproken aan het station om te vertrekken met de trein naar huis. Om 7u was het afscheidsdiner op school, iedereen moest met zijn familie naar daar komen en eten mee pakken daar hebben we nog een fotocollage gezien en na het eten hadden we met z’n allen afgesproken bij iemand thuis om een laatste keer nog iets samen te doen.

 Vrijdag

We zijn opgestaan tegen half 10 om dan om half 11 op school te zijn voor het vertrek van de Italianen. Voor ze vertrokken hebben we nog eventjes naar de zonsverduisteringgezien en dan zijn ze de bus ingestapt om naar Zaventem te gaan.


Klik hier voor een diashow (41 foto’s)

This entry was posted in Binnenland, Events, Excursie, Uitwisseling and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Bezoek uit Salemi

  1. Johan Verschoote says:

    Als ik foto 18 bekijk, begrijp ik waarom de toegang tot het Justitiepaleis in Brussel ontzegd werd… 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *