Bezoek uit Tremp – 5

Vrijdag 20 maart

Weer stipt op tijd zetten we koers naar Brussel. Onze eerste stop is het Atomium. Daar de zon ons wat in de steek laat en het heel koud is worden er snel wat fotoshoots genomen.

Naar Brussel ging het heel vlot maar eens in Brussel gaat het heel langzaam. We kunnen af en toe een glimp van de eclips opvangen. Om half 11 arriveren we dan aan het Justitiepaleis. Hier zien we de eclips heel goed. Van hieruit start de wandeling. Via vragen (die op punten staan) worden de leerlingen rondgeleid langs de Regentsschapstraat waar het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten zich bevind. Via het standbeeld van Godefroid de Bouillon zakken we af naar het Koninklijk Paleis. We bereiken het parlement via het park.

In de Sint-Michielskathedraal houden we even halt. Dan dalen we af via het smalste café van België, La Mort Subite, naar de Koninginnengalerij. La rue de Boucher mag niet ontbreken. Dan bewonderen we de mooie gebouwen op de Grote Markt en wandelen we, via honderden souveniersshops, naar Manneken pis. Deze draagt, voor de gelegenheid, de kleren van een Spaanse voetbalploeg.

Na de wandeling zijn de leerlingen vrij om iets gaan te eten en, natuurlijk, de winkels te gaan verkennen.
We hadden twee groepen die een gelijke score haalden. Zij mochten een groot surprise ei in ontvangst nemen.

Deze dag is nog niet helemaal voorbij want straks, om 19 uur, verwachten we alle leerlingen met hun familie en hun Catalaanse gast op de Fairwell.

MH


Klik hier voor een diashow (16 foto’s)

This entry was posted in Binnenland, Events, Excursie, Uitwisseling and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *