Naar Crotone

Vorige week waren de leerlingen van 4E en 4F op uitwisseling in Crotone. Leraarn en begeleider Bart Maessen stuurde ons onderstaande bericht en de prachtige foto’s.

Zondag 8 maart, om 03.00u, vertrekt de bus met 27 leerlingen van 4E en 4F en drie leerkrachten naar de luchthaven van Charleroi. We vliegen op Lamezia. Na 2,5 uur landen we zacht op Italiaanse bodem. Daar is de ontmoeting met Antonietta en Maria Luisa, de twee Italiaanse leerkrachten die in België waren, was hartelijk. Er wacht ons nog een busreis van anderhalf uur naar Crotone. We zijn zelfs te vroeg. De ouders zijn nog niet gearriveerd. Druppelsgewijs komen de ouders hun student ophalen. Die zondag is familiedag.

Maandag rijden we naar Tropea, een mooi stadje aan de zee. We bezoeken er een kathedraal en we hebben een mooi uitzicht op een klooster op een rots. Dan rijden we naar Pizzo, bekend om zijn ijs. We eten er tartufo of een indrukwekkend coupe ijs.

Dinsdag bezoeken we Capocollona. Een museum met oud-Griekse vondsten. Er staat ook nog één restant van een Griekse tempel. Daarna rijden we naar La Castella om een kasteel te bezichtigen.

Woensdag staat een busrit van 3 uur op het programma. San Nicola Arcella is onze eindbestemming. Met zestig personen stappen we in een kleine boot. We verkennen de kusten (en enkele grotten) van Dino Island. Daarna bezoeken we Torre Crawford, een stevige toren.
Rond 14.00u krijgen we in een restaurant een warme maaltijd aangeboden. We eten trouwens elke middag zo laat. In de namiddag bezoeken we in Tortura (een pittoresk dorpje hoog in de bergen) een klein museum. En verder rijden we langs muurschilderingen in Diamante.

Donderdag bezoeken we een kathedraal en een kasteel hoog op een berg in Sancta Severina. Dan begint het plots hard te regenen. Met een klein busje worden we – per twintig – terug naar onze bussen gereden, onderaan de berg. De voorziene sneeuwpret van de namiddag wordt afgelast … ja, u leest het juist … vanwege te zware sneeuwval in de bergen. Als alternatief wordt er vrije tijd in een groot winkelcentrum ingelast.

Vrijdag staan we alweer voor een kasteel. Ditmaal in Squillace. We zien er ook een pottenbakker aan het werk. Verder zijn we onder de indruk van de plaatselijke kathedraal.

Zaterdag verkennen we eindelijk Crotone zelf: het oude centrum van de stad, de markt, de haven, het kasteel, de kathedraal en het museum. Pronkstuk van het museum is een gouden oud-Griekse kroon. Bezoekers mogen een replica opzetten voor de foto. In de namiddag is het tijd voor de afscheidslunch op school. Daar de school geen refter heeft, wordt er rechtstaand gegeten. Vervolgens brengt iedereen nog een mooie namiddag en avond in zijn/haar gastgezin door.

Zondagochtend om 6.30u stipt nemen we afscheid van onze Italiaanse families.


Klik hier voor een dishow (56 foto’s)

This entry was posted in Buitenland, Events, Excursie, Uitwisseling and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *