Limtec

Vandaag gingen we met het 6de jaar elektromechanica naar Limtec in Genk. Om 8 uur vertrokken met de auto richting Genk met de heer Maenen en de heer Serneels. Om 5 uur waren we terug op school. Limtec is het Limburgs technologiecentrum. In Limtec worden veel opleidingen gegeven zowel aan middelbare scholen als hogescholen en ook bedrijven. Deze uitstap werd gesponsord door RTC Vlaams-Brabant. Hier hebben we de ganse dag uitleg gekregen over EtherCat.


EtherCat staat voor: Ethernet Control Automation Technology. EtherCat is oorspronkelijk ontworpen door Beckoff in 2003 . EtherCAT is een soort van spreektaal en dient om efficiënt gebruik te maken van hoge verwerkingssnelheden van moderne PC-gebaseerde automatiseringssystemen.

De dag was natuurlijk wel veel te kort om alles over EtherCAT te kunnen zien,  maar we weten al veel meer over hoe je ermee moet werken en hoe het werkt. Het was ook zeer interessant aangezien dit wel zeer goed aansluit bij onze Gip die we dit jaar moeten voorstellen. We gebruikten Beckoff plc’s. We hebben niet enkel uitleg gekregen over EtherCat maar ook over andere bussystemen die gebruik maken van ethernet.
Jef Vanschoubroek, Waldo Isenborghs, Maarten Serré (6 G)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This entry was posted in Binnenland, Events, Excursie, Technologie and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *