6P gaat naar de kerk

We ontvingen volgend berichtje van Jos Craenen, vanwege de kerkfabriek van de Christus-Koningkerk (de grote witte kerk tegenover de school):
“De elektrische installatie van de Christus-Koningkerk dateert van 1963. Volgens de controlemaatschappij BTV voldeed ze niet meer aan de wettelijke normen. De aanpassing van de installatie was echter niet voorzien in de begroting, die telkens voor een periode van zes jaar moet worden ingediend.
De Kerkfabriek stapte naar de overbuur, het Damiaaninstituut, om een oplossing te zoeken voor de meest dringende aanpassingen. Het is trouwens niet de eerste keer dat men een beroep doet op de school!
De leerlingen van het zesde jaar Elektrische Installatietechnieken, onder leiding van hun leerkracht de heer Vandenhoeck, kwamen gedurende meerdere weken elke vrijdagvoormiddag werken uitvoeren in de kerk. Zes knappe leerlingen zorgden voor: het plaatsen van een aardingsonderbreker en een hoofddifferentieelschakelaar, het aanbrengen van de hoofdequipotentialen en de aanpassing van het eendradig schema.
De kerkfabriek zal met plezier de kosten van de materialen vergoeden. We zijn zeer opgezet met het verzorgde werk van de leerlingen. We danken hen en hun leraar van harte.”

Klik om te vergroten!

This entry was posted in Events, Technologie and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *