Damiaanactie: DIA-reportage

In augustus 2014 trokken leerkracht muziek Joeri Herregat en leerlinge (5C) Tine Mellaerts met Damiaanactie naar India. Daar werden ze aan den lijve geconfronteerd met mensen die lijden aan lepra en TBC. Alle leerlingen kregen een 15 minuten durende reportage over hun belevenissen. Hun getuigenis was beklijvend: de leerlingen waren muisstil. Twee merkwaardige dingen: de Indiërs dachten dat Mijnheer Herregat … Jezus was! Tine vroeg aan een leprapatiënt hoelang hij al lepra had: de man had blijkbaar veel zin voor humor; hij sloeg 3 keer met zijn vingerloze handen… hij was al 30 jaar aangetast.
Dagelijks kan je vanaf vandaag hun belevenissen volgen op ROB. Als je dit jaar nog geen stiftjes gekocht hebt, kan dit nog altijd bij de godsdienstleerkrachten en de studiemeesters. Tijdens het campagneweekend 23-24-25 januari spreken onze DIA-ambassadeurs tijdens de weekendvieringen van Begijnendijk, Ourodenberg en Aarschot.
Binnenkort plannen ze nog meer acties op school!

 Klik om te vergroten.

This entry was posted in Damiaan, Events. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *