Koel- en warmtechnieken naar Campus De Nayer.

Op dinsdag 13 januari namen onze leerlingen van het vijfde en zesde jaar Koel- en Warmtetechieken deel aan de ‘Introductiedag warmtepompen’, een initiatief van RTC (Regionaal Technologisch Centrum) in samenwerking met campus De Nayer (Thomas More). We kregen het onderstaande verslag.

We werden ontvangen met een kopje koffie of warme chocomelk, gevolgd door een uiteenzetting in het kader van het verder studeren met aansluitend een les over “De Warmtepomp”. Er werd na de technische verklaring van de werking ook het economisch- en milieutechnisch aspect van de warmtepomp besproken en dit van het lucht/lucht- tot het water/watersysteem.

’s Middags kregen we een lekkere 3-gangenlunch aangeboden.

De namiddag werd ingevuld door een bezoek aan het labo. Hier hebben we metingen verricht en uitgetekend op een h log-p diagram waarna de COP werd berekend.
Het openbaar vervoer (trein) was stipt, wat we niet gewend zijn. Proficiat aan de NMBS. Nu nog werken aan het aantal zitplaatsen.

Een mooie dag, mede dankzij de docent Ing. G. De Nies, de campus en onze leerlingen. Dank u in naam van de richting “koel- en warmtechnieken”.

HT

This entry was posted in Binnenland, Events, Excursie, Technologie and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *