Bezoek uit Crotone

Op zondag 16 november 2014 ontvingen wij een enthousiaste groep 16-jarige Italianen uit Crotone. De leerlingen van 4 Industriële Wetenschappen en 4 Biotechniek namen de kans om hen een week te laten proeven van onze Belgische cultuur, leefwereld en gewoonten.
Op maandag leerden de Italianen onze school kennen en daalden we samen met hen af in de Italiaans-Belgische geschiedenis van de mijnen d.m.v. de film ‘Marina’. De Italianen waren vooral verzot van het dialect van Calabrië dat in de film werd gesproken. Op dinsdag trokken we naar de Westhoek (IJzermuseum) en de kust (waterreservaat De Doornpanne) om te eindigen bij de ‘Last Post’ onder de Menenpoort te Ieper. Na deze lange en leerrijke dag mochten onze leerlingen even op adem komen. Op woensdagnamiddag bezochten we Leuven. Een stadsgids loodste ons doorheen de publieke en minder publieke plekjes in het stadhuis en daarna maakten we een avontuurlijke fakkeltocht door het Begijnhof. Op donderdag stond Brussel op het programma. Door de mist konden we spijtig genoeg niet zo veel zien boven op het Atomium en ook de stad was moeilijk te bewandelen… De leerlingen hielden meer van romantische kiekjes en volbelegde wafels. Wie zijn wij om hen dat te verbieden? De wandeling werd danig ingekort en er werd extra tijd gespendeerd aan een smakelijk dessert! De laatste dag volgden we het pad van Salvatore Granata: we bezochten de mijn -van Blegny weliswaar- maar de film kwam er toch even tot leven! Voor het farewell-diner met alle ouders, broers en zussen lieten we de leerlingen nog even uitzwemmen in de de binnenwateren van het mooie Hengelhoef. Het was een geslaagde week! Onze leerlingen staan al te popelen om ook in Crotone langs te gaan. Ze mogen ons daar verwachten in maart. Tot dan!

Lieve Denil en Jo Pierson


Klik hier voor een dishow (31 foto’s)

This entry was posted in Binnenland, Engels, Events, Excursie, Uitwisseling and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *