Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Op 24 november jl. namen de leerlingen van het vijfde en zesde jaar economie en handel deel aan  vorming over MVO, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Twee leerlingen berichtten ons over die leerrijke dag.

Maandag 24 november stond voor de richtingen van 5 en 6 economie en handel in het teken van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Via het MVO-spel leerden we op een creatieve wijze wat de basisprincipes en gebruiken van het maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn. Onder toezicht van een begeleider kregen we te kampen met verschillende uiteenlopende situaties, waarbij we in team telkens naar de beste oplossing moesten zoeken. Zo werd we er spelenderwijs van bewust dat ondernemen niet alleen om pure winst draait, maar dat er ook heel wat andere sociale verantwoordelijkheden bij komen kijken. In de voormiddag werd het rollenspel gespeeld door 5&6 K, richting handel, en na de middag was het de beurt aan de economieklassen 5&6 D. Het was een leuke, maar toch leerrijke ervaring om kennis op een andere manier te vergaren dan met een doorsneeles.
Warre S. (6D)

Op 24 november namen de klassen 5k en 6k deel aan een spel dat te maken had met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Aan de hand van een leuk spel leerden we wat meer over het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Eerst kregen we wat informatie over wat maatschappelijk verantwoord ondernemen allemaal inhield. Vervolgens werden de leerlingen opgedeeld in verschillende groepjes en waren ze zogezegd leden van het bestuurcomité van een cruiseschip. Er werden verschillende situaties voorgesteld waarbij ze een beslissing moesten maken en rekening moesten houden met de maatschappij, planeet en winst. Wie dit het beste deed, kreeg de hoogste score. De vijfdejaars moesten zeker niet onderdoen voor de zesdejaars.
Het was eens een andere manier van lesgeven. Op deze manier leerden ze al gaandeweg hun theorie over maatschappelijk verantwoord ondernemen en niet door gewoon achter hun theorieboeken te zitten. Iedereen werkte goed mee waardoor alles soepel kon verlopen en er genoeg tijd was om ook wat te lachen en plezier te maken. Het was een leuke ervaring en het was zeker voor herhaling vatbaar.
Margot P (5K)


Klik hier voor een diashow (13 foto’s)

This entry was posted in Economie, Events and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *