Excursie Mijnmuseum en Europlanetarium

Esther uit 5C stuurde ons onderstaand verslag over het bezoek aan het Mijnmuseum en het Europlanetarium.

Op 25 november gingen de klassen a, c, d, e en f van het vijfde jaar op excursie. Na het belsignaal verzamelden ze zich bij de bus voor een rit naar het Vlaams Mijnmuseum in Beringen. Gewapend met hun excursieboekje en met een pen of potlood in de aanslag, woonden de leerlingen hier een rondleiding bij. Zo werden ze ondergedompeld in het dagelijkse leven van de toenmalige mijnwerkers en kregen ze de kleedruimtes met de kledij van de mijnwerkers, de doucheruimte, de lampenzaal, een nagemaakt stukje mijn en nog tal van andere plaatsen te zien. De rondleiding werd afgesloten met een lunchpauze, die de leerlingen in staat stelde de toestroom aan informatie even te laten bezinken.
Vervolgens reed de bus hen naar het Europlanetarium in Genk. Hier leerden ze, aan de hand van presentaties en filmpjes, meer over onder anderen de dag-en-nacht-wisseling en de tijdsverschillen op onze planeet, sterren, astrologen… Waarbij hen ook al een mooi voorproefje voorgeschoteld werd van een gedeeltelijke eclips die in 2015 en een sterrenspektakel dat in 2060 plaats zal vinden.
De excursie was ten einde en de leerlingen begonnen samen met hun begeleiders aan hun rit terug naar de school, waar ze omstreeks tien voor vier aankwamen. Het einde van de rit werd door de leerlingen bezegeld met een hartelijk applaus.

Klik om te vergroten.

This entry was posted in Aardrijkskunde, Binnenland, Events, Excursie and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *