Topprestaties voor Joni Ceusters

Joni Ceusters uit 6 F sluit zwemseizoen 2014 af met topprestaties.
Op 21 en 22 november vond te Warendorf de 23ste internationale zwemwedstrijd “Deutschlandpokal” (beker van Duitsland) plaats.
Hier nemen de Duitse toppers en hun nationale selectie het op tegen andere nationale teams. Onder de deelnemers waren landen als China, Zweden, Italië, Spanje, Groot-Brittannië, Ierland en Nederland aanwezig.
Joni nam deel aan 5 individuele wedstrijden en won 3 gouden en 2 zilveren medailles. Op alle 5 disciplines verbeterde hij het Belgische record (junioren). Hij eindigde op de 1ste plaats bij de junioren en 10de op 150 deelnemers in het algemeen klassement.
In september behaalde Joni zijn selectie voor het nationale mannenteam en vertegenwoordigde hij onze driekleur op het WK Lifesaving te Montpellier (Frankrijk). Als 17-jarige wist hij zich reeds te plaatsen voor enkele halve finales en finales.
Mooiste resultaat was de “net niet podiumplaats” op de estafette Beach Sprint waarbij de 4-koppige ploeg strandde op enkele honderdsten van het brons.