Bericht uit Putignano

Leraar Bert Michiels stuurde ons onderstaand verslag uit Putignano waar klas 4C op uitwisseling is.

Maandag 17/11

’s morgens werden we op de spiksplinternieuwe campus verwacht voor een tour door de nieuwe school: een indrukwekkend (erg)wit gebouw. Enorme lokalen, enorme gangen, wachters op elke gang met een prachtig zicht op het landschap, trulli inbegrepen. Maar wel wit, erg wit: de vloer, de muren, het plafond, de deuren, de tafels: allemaal wit. Over de accoustiek zullen we maar zwijgen, onze oren fluiten nog steeds.

’t Is modern en indrukwekkend maar geef ons dan maar de gezellige rommel in DIA 🙂

Daarna een flinke presentatie over de stad en omgeving door de leerlingen gebracht en opgevrolijkt met een stukje muziek: zang en gitaar (mooi)

Na een korte initiatie Italiaans trokken we het oude stadsdeel van Putignano in, we bezochten de basiliek waar onze leerlingen hun eerste pluim van deze reis hebben verdiend, en kuierden er door de straatjes. We hebben hier een zaakje ondekt gespecialiseerd in Belgische bieren: 12 flesjes bier op een plankje.

Na een uitgebreide middag pauze trokken we met de bus naar Loccorotondo, weer door de straatjes wandelen en hier en daar een selfie plegen. Jammer genoeg werd hier de net verdiende pluim terug verloren. De kiekens uit de streek zijn dus nog even veilig.

Vervolgens vol goede moed en zeker erg vrolijk verder naar Cisternino om er de geweldige Italiaanse gelato te proeven, deze werd unaniem als heel lekker beschreven. Een mooie afsluiter van een lange wel gevulde dag.

Status: 1 pluim gewonnen, 1 pluim verloren, saldo 0.


Klik hier voor een diashow (6 foto’s).

This entry was posted in Buitenland, Events, Excursie, Uitwisseling and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *