DIA-ECONOMIE in de prijzen

Daarstraks kreeg mevrouw Verstraeten een bijzonder aangename mail van Oxfam-Wereldwinkels, Dienst Politiek beleid, jongeren- en Zuidwerking. Naar aanleiding van de Week van de Fair Trade, zette zij samen met haar collega’s van de richtingen handel, secretariaat-talen en economie-moderne talen én de optie economie in de eerste graad op 14 oktober een totaalproject op poten. 51 Vlaamse scholen en 23.500 leerlingen deden mee en… DIA viel in de prijzen ! Zie blogartikel van 15 oktober: een (h)eerlijk ontbijt.
We citeren de organisatoren bij het motiveren van de keuze voor “ons” project:
De winnaar van Vlaams-Brabant is al evenmin een groentje, maar doet voor het eerst mee met onze scholenwedstrijd. Het Damiaaninstituut in Aarschot presenteerde een erg integraal project. Alle leerlingen uit de economische, handels- en secretariaatsrichtingen van het eerste tot en met het zesde jaar werden geïnformeerd over eerlijke handel, er kwamen placemats, presentaties, infosessies, enquêtes en blogverslagen aan te pas, en een ontbijt met de volgende baseline: ‘Draag een groen accent en laat zien dat je voor Fair Trade bent.’ Mooie kiekjes levert dat op!
Applaus dus voor alle betrokken scholen, voor alle leerlingen, en vooral voor u, genereuze leerkrachten!
Het Damiaaninstituut in Aarschot wint (bovendien) een live-optreden op het einde van dit schooljaar. De vier andere provinciale laureaten ontvangen een fairtrademand met eerlijke producten en educatief materiaal.
Alle deelnemende scholen mogen een bank vooruit en krijgen een welgemeend en hartelijk applaus!! Zoals steeds staat de jury recht, en geeft een lang en staand applaus.
DIABLOG feliciteert leerlingen en leerkrachten en is blij dat de blogverslagen geapprecieerd werden door de jury. Het feit dat het om een “integraal” project gaat kadert eveneens in de pedagogische visie om meer en meer geïntegreerd te werken.
DIA: “bedrijvig in economie”!

Klik om te vergroten.

This entry was posted in Economie, Events and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *