Naar El Pont de Suert

Zaterdagmiddag was het eindelijk zover: 4AB kon het zonnige België verlaten om naar een nog zonniger zuiden te vertrekken. Voor vele leerlingen was vliegen een nieuwe ervaring, voor de ene al wat spannender dan voor de andere. Na onze landing in Barcelona merkten we onmiddellijk dat we in een ander klimaat zaten. Palmbomen en olijfbomen maakten dat meteen duidelijk. Een rit van 3,5 uur deed ons aankomen in een donker El Pont de Suert, waar de Catalaanse leerlingen ons stonden op te wachten. Na de virtuele kennismaking op facebook volgde nu de echte. Spannend en leuk! En dan scheidden onze wegen…
De volgende morgen was een echte verrassing, nu werd de omgeving pas zichtbaar: El Pont de Suert ligt in een dal op 860 m hoogte te midden van de bergen die langzaam maar zeker de herfsttinten aannemen. En momenteel nog altijd onder een stralende warme zon. Wat willen we nog meer?
Zondag zijn er geen geplande schoolactiviteiten. De leerkrachten verkenden een stukje van Aragon, want El Pont de Suert ligt namelijk op de grens van Catalonië en Aragon. Onze Catalaanse leerkrachten vertelden ons dat de leerlingen een barbecue gepland hadden. Wij hebben vandaag niks van 4AB gehoord en we gaan ervan uit dat geen nieuws goed nieuws is. We zijn wel benieuwd naar hun eerste indrukken. Die vernemen we morgen, want dat is de start van de groepsactivteiten.


Klik hier voor een diashow (14 foto’s).

This entry was posted in Buitenland, Events, Excursie, Uitwisseling and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Naar El Pont de Suert

  1. Kathleen says:

    Wat een kans, wat een avontuur, geniet er ginder maar van!

  2. Diane says:

    Genieten maar! Breng een beetje zon mee naar België op het einde van de week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *