Op bezinning naar Ieper

Op maandag 13 oktober gingen de leerlingen van 5E, 5F, 5G, 5H, 5J en 5K op bezinning naar Ieper en omgeving.
De leerlingen vertrokken om 8.30u met de bus. Rond 11.00u bezochten zij een Duitse militaire begraafplaats in Langemark. Vervolgens gingen ze naar de Menenpoort in Ieper. De heer Goossens vertelde over de schokkende gebeurtenissen tijdens WO I. Na het middageten bezochten de leerlingen Hill 62 , het Sanctuary Wood museum + loopgrachten in hun originele staat. Daarna bezochten ze de Britse begraafplaats Tyne Cot. Daar lagen ook heel veel soldaten uit Australië, Canada, Ierland, Schotland en Nieuw-Zeeland. Tenslotte bezochten ze het Passendale Memorial Museum in Zonnebeke. De heer Maessen kocht er de film The Battle of Passchendaele. Die film werd tijdens de terugreis in de bus bekeken. Om 19.50u waren ze terug thuis.
BM


Klik hier voor een diashow (26 foto’s)

This entry was posted in Bezinning, Buitenland, Events, Excursie and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *