Een (h)eerlijk ontbijt

Han Devos uit 6D berichtte ons het onderstaande.

Op dinsdag 14 oktober vond in onze school het (h)eerlijk ontbijt voor alle leerlingen uit economische richtingen plaats. Het was onze manier om de week van de Fair Trade in de kijker te zetten. Eerst en vooral kregen we een infosessie over Fair Trade in de kapel van onze school. Deze presentatie werd door de leerlingen van 6J samen met een leerlinge van 5K gedaan. Elke klas had namelijk zijn taak om een steentje bij te dragen aan de organisatie, zodat alles vlekkeloos kon verlopen. In de presentatie kwam aanbod wat Fair Trade is en waar je dit soort producten kan kopen. Aan het slot van de presentatie kregen we nog een getuigenis van een leerlinge uit het vijfde jaar die afgelopen zomer zich heeft ingezet voor Oxfam Wereldwinkels. Ook werd er nog een gezamenlijke fotoschoot genomen met alle aanwezige leerlingen.
Na deze presentatie hadden we heel wat bijgeleerd over eerlijke handel en stonden we te trappelen om deze producten eens te proeven. Er stond een zeer uitgebreid ontbijt voor ons klaar in de refter, met onder andere verschillende soorten brood, chocopasta, confituur, kaas, ontbijtgranen en fruit. Als we onze buik hadden rond gegeten, moesten we tenslotte nog een enquête en een beoordeling invullen van het ontbijt. Het was een mooi initiatief van onze leerkrachten economie wat zeker voor herhaling vatbaar is.


Klik hier voor een diashow (29 foto’s)

This entry was posted in Economie, Events, Gezondheid and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Een (h)eerlijk ontbijt

  1. Katrien Vleugels says:

    Dankjewel 137 “bedrijvige” leerlingen van het Damiaaninstituut voor jullie bijdrage! Door samen te werken, taken te verdelen zijn we SAMEN tot dit resultaat gekomen.
    Het filmpje is gepost op de Oxfamwebsite. Duimen omhoog voor de oxfamscholenwedstrijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *