Opdracht: ga op zoek naar de zin van het bestaan!

De klastitularissen van 6E en 6F koppelden de verdiepingsdagen aan een fikse fietstocht. Op maandag werd het Hageland doorkruist. Er werd halt gehouden in Leuven bij het graf van de heilige Damiaan. De leerlingen kregen daar ook een aartsmoeilijke zoekopdracht: “ga op zoek naar de zin van ons bestaan”. Waar kan je dat in Leuven vinden? Op de Oude Markt? In de crypte bij Damiaan? In de kerk? Ze vonden antwoorden in de Faculteit van Wijsbegeerte en spraken daar met enkele (oud-DIA)-studenten!
Gewapend met antwoorden en nog meer vragen fietste de groep nog tot in Rotselaar. In het bezinningscentrum Sint-Paulus werden de tenten opgeslagen en het haardvuur aangelegd. Een voetbalmatch volgen op de radio, ver weg van TV en computer: het deed deugd! En natuurlijk waren er nog lange babbels…
’s Anderendaags waren er het kook- en opruimwerk, waarmee de jongeren mekaar weer op een heel andere manier leerden kennen. Naast de materiële en spirituele beslommeringen, was er op dinsdag opnieuw fietswerk. De schoonheid van de natuur in de buurt maakte er een mooie dag van.
Een geslaagde “bezinningstweedaagse”, de naam waardig.


Klik hier voor een diashow (11 foto’s)

This entry was posted in Bezinning, Binnenland, Damiaan, Events, Excursie and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *