Zuiddag 2014 : “Work for change”

Zuiddag is vooral gekend van de jaarlijkse campagne ‘Work for Change’ waarbij meer dan twaalfduizend Vlaamse en Brusselse scholieren tussen 15 en 20 jaar één dag niet naar school gaan, maar in de kleren van beroepskrachten kruipen. Hun verdiende loon van 40/50 euro staan ze af aan een jongerenproject in het Zuiden. Voor en achter de schermen van Zuiddag krijgen jongeren de kans om competenties te ontwikkelen in functie van een actief engagement, nu en later.
Op donderdag 16 oktober 2014 gaan onze leerlingen uit 4 jaren Latijn/Economie/Handel, 5 jaren Handel/Secretariaat, 6 jaar Economie 1 dag niet naar school. In de plaats daarvan gaan ze aan het werk: van rattenvanger tot burgemeester, van kleuterjuf tot rector aan de universiteit, van radiopresentator tot nieuwsanker. Alles kan.
Hun loon staan ze af aan een jongerenproject uit een ander land. Dit jaar is het een theaterproject in Gaza, nl. Theatre Day Productions, een partnerorganisatie van Broederlijk Delen.
Waarom theater?
Jongeren krijgen de kans om hun gevoelens te uiten, hun stem te laten horen, hun trauma’s bespreekbaar te maken en voor het eerst positieve verantwoordelijkheid te nemen. Hoe banaal en evident deze zaken misschien voor ons lijken, ze zijn levensnoodzakelijk, ook voor jongeren in Gaza. Het is ook een manier om radicalisering onder Palestijnse jongeren tegen te gaan en een andere toekomst in de regio mogelijk te maken. Een toekomst van dialoog.
Op maandag 6 oktober hebben onze leerlingen een aantal jongeren – met hun begeleiders en tolk – uit de Gazastrook kunnen ontmoeten. Ze vertelden ons over hun theaterproject en hun leven in Gaza. Ze hebben dit prima gedaan!
En nu is het aftellen tot donderdag 16 oktober!
Meer info vind je hier
GVS
Klik om te vergroten.

This entry was posted in Binnenland, Economie, Events and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *