Op bedrijfsbezoek bij busmaatschappijen

Drie busmaatschappijen hebben bij mevrouw Salaets, sectorconsulent van FCBO (Formation Car en Bus Opleiding) aan de alarmbel getrokken wat betreft het vinden van technici voor het herstellen en onderhouden van hun rollend materieel. Mevrouw Salaets contacteerde het Damiaaninstituut om te polsen naar een mogelijke samenwerking. Eind juni werd er samengezeten om te bekijken wat er mogelijk was. De volgende partijen waren bij dit overleg aanwezig: Demerstee Diest, Van Mullem Tienen, Van Mullem Boutersem, mevrouw Salaets FCOB en het Damiaaninstituut. Leerlingen van onze school kunnen bij deze bedrijven terecht voor hun GIP, hun stage en voor een bedrijfsbezoek. De leerlingen van 5O, 6O en 7R bezochten de bovenstaande bedrijven. De bedrijfsleiders vertelden met veel enthousiasme over hun bedrijf en over de huidige problematiek. Daarna werd er door verschillende technici een rondleiding gegeven in 2 verschillende werkplaatsen. Als afsluiter mochten de leerlingen plaats nemen in een rijsimulator voor bussen. Het was voor de leerlingen en de leerkrachten een zeer interessante ervaring en lang deze weg willen we alle mensen die hier mee voor gezorgd hebben bedanken. Wij hopen dat deze samenwerking resultaat zal opleveren voor het vinden van goed geschoolde technici.

BVA


Klik hier voor een diashow (15 foto’s)

This entry was posted in Binnenland, Events, Excursie, Technologie and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *